......................................

Gästhamnar

......................................

Fjällbacka hamn

......................................

Hamburgsund hamn

......................................

Grebbestad hamn

......................................

 

 

 

 

 

 

 

 

Grebbestads Gästhamn

 

”Ja kom och se vårt Bohuslän om våren,

du Rönnerdahl, som äger blick för färg.

Här går på vinröd ljung de svarta fåren,

och rosa skyar över druvblå berg…”

 

Det var här som Evert Taube fann mycket av sin inspiration till sina dikter och sånger. Det är också därför han står staty i Grebbestad som ett minne till en av våra största visdiktare. Den bohuslänska skärgården sätter känslor i rörelse, kopplar bort all stress och ger oss just inspiration till framtida prövningar. Kanske var det just därför som Evert tog Grebbestad till sitt hjärta. Vi hoppas du gör detsamma.

 

Grebbestad är kommunens största tätort och erbjuder en naturlig samlingspunkt under hela året. Den fina bryggpromenaden, i anslutning till den myllrande gästhamnen, skapar liv och rörelse och ger Grebbestad en unik prägel. Här erbjuds shopping, restauranger, uteserveringar och aktiviteter för både ung som gammal.

 

Grebbestad gästhamn erbjuder ungefär 200 båtplatser och gästhamnen är öppet under hela den isfria tiden av året. Det är en gästhamn som har ett stort utbud för familjen samtidigt som det är hålligång på pubar och uteställen för de som vill ha lite mer fart och fläkt. Här finns givetvis tillgång till vatten, el och fräscha duschar och toaletter. Tvättmaskiner finns och bokas genom det bokningssystem som finns i tvättstugan.

 

Hamnkontoret är placerat mitt i gästhamnen. Vi har ett rikt utbud av aktiviteter och erbjudande. Alltifrån båttaxi till leverans av frallor, wienerbröd och mycket annat direkt till sittbrunnen. Du kan även beställa morgontidningen till båten på morgonen och nytt för i sommar är att vi erbjuder  trådlöst internet i hamnområdet.

 

Grebbestadbryggan är från och med i år indelad i olika färgzoner; grönt för familjer, rött för hålligång samt blått för mittemellan. Detta för att gästerna kan få möjlighet att påverka i vilken miljö man vill ligga med sin båt.

 

I hamnen finns 15 st bokningsbara platser via dockspot.com

 

För information om kommunens hamnregler och gästhamnsbestämmelser kan ni besöka: www.tanumshamn.se